הרמת סינוס

 
הרמת סינוס כפתרון לחסר עצם בלסת עליונה

חסר עצם בסגמנטים האחוריים של הלסת עליונה מהווה מכשול בפני החדרת שתלים וביצוע שיקום שיניים למטופל. השתלת עצם באזור הסינוס המקסילרי נדרש קודם לביצוע שתלים דנטליים בניתוח הנקרא " הרמת סינוס"  .

אחוזי ההצלחה של  "הרמת סינוס "  הינם גבוהים ביותר, משך זמן הניתוח הינו כ 30 דקות ( בשתי הגישות הכירורגיות המפורטות מעטה  ) ואינו מלווה בכאבים ואי נוחיות במהלך הטיפול עצמו, אם כי לאחריו כמו בכל ניתוח בחלל הפה ניתן לצפות לנפיחות ושטפי דם.

בעבר נחשב הסינוס המקסילרי למקום חסר חיידקים אולם מחקרים שנערכו בעשורים האחרונים הדגימו נוכחות חיידקים פתולוגיים   ב62.3% מהסינוסים הנורמאליים.  נוכחות החיידקים , אספקת הדם  המועטה, קיומם של וריאציות אנטומיות ומצבים פתולוגיים בסינוס המקסילרי מציבים מורכבות טיפולית העלולה לגרום לכך שגדילת העצם לא תתקיים באופן הרצוי.  הרמת סינוס הינו ניתוח הדורש מיומנות כירורגית גבוהה ביותר ויכולת התמודדות עם בעיות הצצות במהלכו ; בכנס בין לאומי הצגתי  את דרכי התמודדות עם מצבים פתולוגיים, זיהומים, וריאציות אנטומיות וקרעים בגדלים שונים.

גדילת העצם בסינוס במקסילרי , הממוקם באזור הסגמנטים האחוריים של הלסת העליונה , הוגדרה ע"י Carl Misch   כבר בשנת 1983 כ " אזור בו הגדילה של העצם המושתלת  ניתנת לחיזוי בצורה הטובה ביותר בחלל הפה ", הצהרה זו  מניסיוני האישי נכונה גם כיום.  לאחר כ 25 שנה בהם ביצעתי אלפי הרמות סינוס שותף אני לקביעה כי "הרמת סינוס"  זוכה לאחוזי הצלחה גבוהים .

קיימות שתי גישות כירורגיות להשתלת עצם בסינוס המקסילרי ;

הרמת סינוס פתוחה:  

שיטה זו מבוססת על הרמת מטלה ומילוי חלל הסינוס המקסילרי בגישה ישירה תוך ראיית שדה העבודה במלואו, דבר המאפשר התמודדות עם מצבים מורכבים , קשיים ,סיבוכים ותיקונם תוך ביצוע הפעולה . חסרונה היחיד של שיטה זו הינו  נפיחות ושטפי דם לאחר הניתוח אשר הינם גדולות מאלו המופיעות לאחר פעולה כירורגית בשיטת "הרמת הסינוס הסגורה" .

 

הרמת סינוס סגורה :

שיטה חדשנית זו ,בהיותה זעיר פולשנית, באה לתת מענה לנפיחות , זו שלאחר הניתוח. חרף יתרונותיה הגדולים של גישה זו , נדרשת קיומה של כמות עצם מינימאלית לביצועה; הן בהיבט האנכי והן בהיבט הרוחבי כמו גם לא מתאפשרת התמודדות עם סיבוכים או בעיות  במהלך הניתוח .