צילומי הרנטגן בהשתלות דנטליות
ביצוע מוצלח של השתלות עצם ו/או השתלות שיניים מחייב תכנון מוקדם בעזרת צילומי הרנטגן הבאים: צילום פנורמי וצילום סיטי. בשלב התכנון של השתלים הדנטליים כמו גם במהלך הביקורות והמעקב יעשה שימוש בצילום הפנורמי וצילום הסיטי הממוחשב יבוצע רק בסמוך להשתלה, צילומים אלו יאפשרו לרופא לבחור בגישה הטיפולית הרצויה לכל מקרה ומקרה . הצילומים הרנטגניים גם יאפשרו את ביצועו של הניתוח הפחות אגרסיבי ובעל הסיכוי הרב ביותר להצלחה כמו גם יתרמו במניעת סיבוכים כדוגמת פגיעה בעצבים , בסינוס המקסילארי במשנן הסמוך לאזור ההשתלה וכדו' .
צילום פנורמי
הצילום הפנורמי מספק מידע אודות: כמות ואיכות העצם הקיימת באזור המחוסר שיניים ( דו- מימדי ), נגעים דנטליים במשנן, קיומה ודרגתה של מחלת חניכיים ,קיומם של ציסטות ותהליכים זיהומיים כמו גם מידע אודות מבנה הלסתות , הסינוסים המקסילאריים , חלל האף , פרקי הלסתות , מיקום העצב המנדיבולרי וכו' .
צילום סיטי דנטלי או בלעז ה CBCT
בדיקת הטומוגרפיה הממוחשבת המכונה בלעז Cone Beam Computed Tomography הינה מספקת תמונה תלת מימדי של אזור ההשתלה המיועדוממנה ניתן לקבל מידע אודות המבנה האנטומי : אורכו , רוחבו של רכס העצם , מיקומם של העצבים ואיכות העצם כמו גם שלילת פתולוגיות בעצם אשר עלולות להוות מכשול בפני ההשתלה המיועדת .